neděle 21. září 2008

Pozvánka: Malý filmový seminář - Po stopách hollywoodského filmu

Rád bych Vás pozval na první ročník Malého filmového semináře, který pořádáme v ‚likusové‘ budově Střediska mládeže v Brně-Líšni (Horníkova 34a) od pátku 26. září do neděle 28. září 2008. Začíná se od pátečních 17 hodin projekcí King Konga…



Tématem letošního ročníku jsou historické proměny hollywoodské kinematografie. Seminář bude veden ve formě projekcí amerických (a jednoho britského) filmů a popularizačně připravených přednášek o stylu a vyprávění hollywoodského filmu, studiovém systému, hvězdném systému a jednotlivých fázích hollywoodské historie (od klasického k postklasickému Hollywoodu).

Projekce i přednášky by měly obeznámit návštěvníka s různými způsoby možného vnímání kinematografického fenoménu, se kterým je dennodenně konfrontován a který trvale podléhá řadě zevšeobecnění, předsudků a žurnalistických zjednodušení. Vstupné je dobrovolné a ubytování zajištěno, pokud si přivezete vlastní spacák s karimatkou. Bližší informace si můžete přečíst na přiloženém plakátu (po kliknutí velká verze).

Upřesnění místa:

A) Z Hlavního nádraží tramvají číslo 8 na zastávku Kotlanova, odtamtud přes most nad kolejemi kolem obchodního komplexu směrem k poliklinice a 'likus' je menší přízemní objekt těsně pod ní (kolem jsou hřiště). Jsou to asi tři minuty chůze maximálně.

B) Z Hlavního nádraží tramvají číslo 2 nebo z České tramvají číslo 3 na Starou osadu a odtamtud autobusem číslo 56 na zastávku Velká Klajdovka, která je těsně nad poliklinikou... Od zastávky je to k 'likusu' (pod poliklinikou) maximálně 100 metrů.

Pro případné další informace pište na douglas@seznam.cz.